Zeeman Confronteert: Stalkers

In het RTL5-programma Zeeman Confronteert: Stalkers helpt Thijs Zeeman Nederlanders die stelselmatig lastiggevallen, belaagd of gestalkt worden, online en/of fysiek. Jaarlijks worden er zo’n twintigduizend Nederlanders het slachtoffer van (cyber)stalking, waarbij het obsessieve gedrag van de dader de slachtoffers vaak tot wanhoop drijft. Daarbij voelen slachtoffers zich vaak hulpeloos en vallen zij bij instanties tussen wal en schip, omdat de stalker niet altijd te traceren valt. In Zeeman Confronteert: Stalkers komt Thijs op voor de slachtoffers en gaat hij de confrontatie aan met (cyber)stalkers in Nederland.


Nadat Thijs met het slachtoffer spreekt om te horen welke invloed de stalking heeft op zijn of haar leven wordt er een uitgebreid onderzoek gestart naar de stalker, waarbij wordt geprobeerd deze te traceren. Hierin werkt Thijs nauw samen met de bekende privédetective en ex-marechaussee, Nico van den Dries. De kijker is getuige van actief veldonderzoek, online speurwerk en ziet het duo de dader op vernuftige wijze uit de tent lokken. Nu ze weten wie de stalker is, is het tijd om de confrontatie aan te gaan!


Het beoogd effect is bij de dader door te dringen: weet hij of zij wel wat het effect van het stalken is op het slachtoffer? Alleen als de dader zijn of haar acties erkent en het effect hiervan inziet, zou het stalken gestopt kunnen worden. 
Let op, de redactie van Zeeman is niet telefonisch te bereiken, ook niet via Blue Circle Casting. Een aanmelding kan alleen in behandeling worden genomen door het invullen van het aanmeldformulier. Word jij niet gestalkt, maar heb je wel een ernstig ander probleem? Meld je dan aan voor het programma ‘Zeeman Confronteert’. Klik hier