Meest gestelde vragen

Algemeen

Onze castingprocedure verschilt per programma of opdracht. Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen wordt je aanmelding bekeken. Afhankelijk van het programma of de opdracht waarop jij hebt gereageerd wordt beoordeeld of je aanmelding past binnen het profiel dat wij voor dit programma zoeken. De termijn waarbinnen je van ons respons krijgt op je aanmelding, kan per opdracht verschillen. Wij proberen altijd om je hiervan een indicatie te geven, maar over het algemeen duurt het een aantal dagen tot soms een aantal weken. 

Willen we meer informatie over jou ontvangen of graag nader met je kennismaken? Of ben je direct geselecteerd voor een volgende castingronde? Dan nemen we hierover altijd rechtstreeks contact met je op.

De ene keer sturen wij je eerst een uitgebreide vragenlijst toe, een andere keer kunnen wij je bijvoorbeeld vragen om een korte video te maken. Verschillend per programma/project hebben wij ook regelmatig castingdagen waarvoor het mogelijk is uitgenodigd te worden en persoonlijk kennis te maken.

Gedurende het castingtraject onderhouden wij nauw contact met je. Nadat je alle stappen hebt doorlopen zullen wij je zo snel mogelijk laten weten of je bent geselecteerd voor het programma of de opdracht waarvoor jij je hebt opgegeven. Ook wanneer je helaas niet bent geselecteerd brengen wij je hiervan altijd op de hoogte. 


Voor een aantal producties, voert Blue Circle Casting niet zelfstandig de cating uit en zetten zij de aanmelding door naar speciaal aangestelde redacties. Denk aan programma’s als: ‘Zeeman Confronteert’ en ‘Help, Mijn Man Is Klusser!’.  

Wanneer je inlogt in jouw persoonlijk profiel, kan je bij de instellingen de nieuwsbrief activeren.

Instellingen > E-mail en nieuwsbrief voorkeuren > Nieuwsbrief voorkeuren

Het ontvangen van de nieuwsbrief is alleen mogelijk als je bij ons een profiel aanmaakt. Dit kan hier.

Wanneer je inlogt in jouw persoonlijk profiel, kan je bij de instellingen de nieuwsbrief stopzetten.

Instellingen > E-mail en nieuwsbrief voorkeuren > Nieuwsbrief voorkeuren

In jouw persoonlijk profiel bij ‘basis gegevens’ kan je aangeven naar welke soort rollen/opdrachten jouw voorkeur uitgaat.

Neem dan contact met ons op via: casting@bluecircle.nl of telefonisch via: 020-2365559. Wij komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Wij verzorgen figuranten, acteurs, stemacteurs, voiceovers, dansers, zangers, etc. Klop gerust bij ons aan. Benieuwd naar wat wij allemaal hebben gedaan? Ga dan naar ons portfolio.

Het is helaas - in verband met de privacy-wetgeving- niet mogelijk om je aan te melden voor een programma of een profiel aan te maken per e-mail.

Profiel

Heb je nog geen profiel? We verwelkomen je graag! Maak hier eenvoudig jouw persoonlijk profiel aan. Het aanmaken van een profiel is volledig kosteloos. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je aanmelding per mail. We adviseren je om je profiel daarna zo volledig mogelijk in te vullen om zo je kans op passende opdrachten te vergroten.   

Inschrijven is helemaal gratis en vrijblijvend! Het is ook geen probleem als je staat ingeschreven bij andere castingbureaus of agencies. Ook aan deelname aan één van onze producties zullen nooit kosten verbonden zitten, tenzij bij hoge uitzondering anders staat vermeld.

Nee hoor, dat hoeft niet. Wanneer je interesse hebt in één van onze oproepen is het ook mogelijk je enkel aan te melden voor die specifieke opdracht. Ga naar actuele oproepen, klik op de oproep die jouw interesse heeft en klik op ‘meld je aan’. Vervolgens kun je er voor kiezen de aanmelding te doen door in te loggen in je persoonlijk profiel (als je deze reeds hebt) óf gemakkelijk door bovenaan te klikken op de optie ‘ga verder als gast’.

Wil je graag op de hoogte blijven van onze recente oproepen en benaderd worden voor passende opdrachten? Dan adviseren we je om een profiel aan te maken. Dit is gratis, geheel vrijblijvend en doe je gemakkelijk hier.

We hopen je natuurlijk zo snel mogelijk te kunnen plaatsen op een leuke opdracht! Wij adviseren je om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen om zo je kans op passende opdrachten te vergroten.  Dit kan op verschillende manieren: 1. Wij benaderen jou persoonlijk als we op basis van jouw profiel denken dat je geschikt bent voor een specifieke opdracht. We zullen je vragen om je interesses en eventuele beschikbaarheid en op basis daarvan word je verder meegenomen in het selectieproces voor de opdracht. 2. Jij meldt jezelf aan via de website of de link in de nieuwsbrief wanneer je een oproep ziet waarin je interesse hebt. Jouw aanmelding wordt nauwkeurig bekeken en beoordeeld en op basis daarvan zal worden bepaald of je aanmelding in aanmerking komt voor het selectieproces.    

We adviseren je altijd je persoonlijk profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Hoe meer we van jou weten, hoe beter we tenslotte kunnen inschatten of jij de geschikte persoon bent voor een specifieke opdracht en hoe nauwkeuriger we kunnen beoordelen of de opdracht past bij jouw persoonlijke voorkeuren.  Zo vergroot je dus niet alleen je kans op leuke, maar vooral ook op passende opdrachten. 

Iedereen verandert, ook jij. Misschien heb je jouw lange blonde lokken recent ingeruild voor een korte, donkere coupe of heeft de karakteristieke baard plaatsgemaakt voor een gladde kin. Maar ook wijzigingen in je relatiestatus of de gezinssamenstelling, een opvallende nieuwe tatoeage of een nieuw mobiel telefoonnummer kunnen ervoor zorgen dat de informatie op je profiel niet meer helemaal klopt. Geen probleem!

Dit kun je gemakkelijk aanpassen door in te loggen op jouw profiel. Want wanneer jij ervoor zorgt dat jouw profiel up-to-date is kunnen wij daarmee rekening houden in onze zoektocht naar de perfecte opdracht.  

Kinderen die jonger zijn dan 18 jaar kunnen enkel een profiel bij ons aanmaken na toestemming van een ouder/verzorger. Op de inschrijfpagina kunnen de gegevens worden ingevuld van het kind dat een profiel bij ons wil aanmaken. Wanneer de geboortedatum wordt ingevuld, en blijkt dat het kind jonger is dan 18 jaar, verschijnt een pop-up in beeld. Pas na toestemming en het invullen van de contactgegevens van de ouder/verzorger kan het aanmaken van het profiel worden vervolgd. Ook dienen de contactgegevens van één ouder/verzorger te worden ingevuld. Wij gaan er van uit dat indien van toepassing, de ouder/verzorger ook de andere ouder/verzorger (ouderlijk gezag) informeert.

Loop jij vast bij het aanmaken van jouw profiel? Krijg je een foutmelding? Neem dan contact met ons op. Wij kijken met jou mee en lossen het probleem op. 

Loop jij vast bij het inloggen in jouw persoonlijke profiel? Krijg je een foutmelding? Neem dan contact met ons op. Wij kijken met jou mee en zorgen dat je snel weer kan inloggen.

Geen paniek! Binnen no time kan jij weer inloggen in profiel. Deze kan je opvragen door jouw e-mailadres in te voeren, klik hier.

Kinderen / School

Kinderen mogen mits toestemming van school en ouder(s)/verzorger(s) meewerken aan een media productie. Afhankelijk van de leeftijden mag dit een x aantal keer per jaar. We noemen dit ook wel ‘kunstkinderen’.

Wanneer jouw kind is uitgekozen/gecast zullen wij bemiddelen met het toestemmingsformulier voor school. Heeft jouw kind vakantie en/of geen les, dan is toestemming niet nodig. Toestemming is nodig bij elk kind wat leerplichtig is.

De producent/opdrachtgever zal jouw kind moeten aanmelden bij de arbeidsinspectie/kinderinspectie. Dit is tot en met 12 jaar oud. Wij vragen daarom ook altijd de officiele naam, BSN en geboortedatum op ter controle.

Meer informatie over kunstkinderen? Kan je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Privacy

We zouden het jammer vinden om je te zien gaan! Maar mocht je besluiten afscheid te willen nemen van je inschrijving bij Blue Circle Casting dan is het natuurlijk mogelijk je persoonlijk profiel te verwijderen. Dit kan door in te loggen op je profiel. Ga vervolgens naar instellingen (het tandwieltje) en klik op ‘profiel verwijderen’. Je profiel en persoonlijke gegevens zullen binnen 48 uur worden verwijderd. Ook ontvang je onze nieuwsbrief niet meer.

Wij zullen jouw gegevens enkel gebruiken t.b.v. van onze opdrachten en gaan hier zeer zorgvuldig mee om. Het kan zijn dat we jouw profiel voorleggen aan onze klant en ook in dat geval nemen wij altijd de algemene regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens in acht. Voor meer informatie over het gebruik van jouw gegevens verwijzen wij je graag door naar onze privacy- en cookiestatement.

Om een zo volledig mogelijk profiel van jou te verkrijgen, waardoor wij goed kunnen inschatten of jij geschikt zou zijn voor een programma of opdracht, kunnen wij jou vragen om bijzondere persoonsgegevens in te vullen. 

Dit kan per programma/opdracht variëren. Zo vragen wij bij een datingprogramma indien noodzakelijk bijvoorbeeld naar: seksuele voorkeur, gezondheid en religie. En voor het figureren of acteren vragen wij bijvoorbeeld naar jouw etnische achtergrond/roots. 

Betalingen

Voor het uitbetalen via IB47 (UBD), zijn wij verplicht om de volgende gegevens door te geven aan De Belastingdienst;

 • Naam (plus voorletters)
 • Adres
 • Postcode + woonplaats
 • Burgerservicenummer (BSN)
 • Geboortedaum
 • Uitbetaalde bedrag
 • Periode waarin dit bedrag is genoten (periode waarin de werkzaamheden zijn uitgevoerd.)

Met ingang van 1 januari 2022 berust het door- geven van 'aan derden uitbetaalde bedragen' op een wettelijke grondslag.

Jij als talent bent een ‘derden’ omdat je niet in loondienst bent bij Blue Circle Casting, kunnen wij de vergoeding overmaken door middel van een IB47-regeling.*

Wij zijn verplicht om de (onkosten)vergoedingen die wij uitkeren door te geven aan De Belastingdienst. Figureer je een aantal keren per jaar dan heeft dit in principe geen invloed. Doe je dit dagelijks? Dan kan dit invloed hebben over de belasting die je hier eventueel over moet betalen. Wij adviseren om altijd contact op te nemen met de Belastingdienst, wanneer je hier vragen over hebt. Zij hebben zicht op jouw financiele situatie en kunnen jou het beste adviseren.

Wij geven de volgende gegevens door:

 • Naam (plus voorletters)
 • Adres
 • Postcode + woonplaats
 • Burgerservicenummer (BSN)
 • Geboortedaum
 • Uitbetaalde bedrag
 • Periode waarin dit bedrag is genoten (periode waarin de werkzaamheden zijn uitgevoerd.)

*Een IB47 regeling noemt men ook wel: UBD (Uitbetaalde Bedragen aan Derden).

Afhankelijk van de opdracht kan je factureren i.p.v. bijvoorbeeld een betaling via Ib47. Geef dit duidelijk aan bij de boeking. Je factureert dan rechtstreeks naar onze opdrachtgever.

Voor figureren is factureren niet mogelijk.

Voor jouw figuratieopdracht proberen wij jouw onkostenvergoeding zo snel mogelijk over te maken. Vaak ontvang je deze binnen 10 dagen, en uiterlijk binnen 15 werkdagen.

Controleer voor de zekerheid nog even je bijschrijvingen op de IBAN-rekening die je aan ons hebt doorgegeven. Als afzender zie je staan: Fremantlemedia Netherlands B.V. of Fiction Valley B.V.

Betalingen vinden hoofdzakelijk plaats op vrijdag. Zijn de 15 werkdagen verstreken? Neem dan contact met ons op.

De vergoedingen die wij communiceren zijn altijd inclusief reis- en parkeerkosten, tenzij anders omschreven in de castingopdracht.

Heb jij een vraag over een uitbetaling? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Indien jouw kind geen eigen bankrekening heeft en wij het bedrag mogen storten op het bankrekeningnummer van de ouder/verzorger, dan telt dit bedrag mee bij de jaarlijkse inkomen (en doorgegeven aan De Belastingdienst) van de ouder/voogd.

Als je werk levert dan staat daar een vergoeding tegenover. Bij zo'n dagprijs gaat het alleen om het vergoeden van de tijd die je kwijt bent aan de opdracht. Naast deze vergoeding voor een dag werken, is het dus ook normaal om iemand die in beeld is, een buy-out te betalen.

Met een buy-out wordt het recht afgekocht om het werk te mogen verspreiden onder een (groot) publiek. Dit kan bijvoorbeeld zijn op televisie en/of online.

Wij communiceren bij dit soort opdrachten ook altijd de buy-out in de casting call. Een buy-out is altijd voor een bepaalde periode. Wil de opdrachtgever na een jaar de commercial nog een keer inzetten in een campagne? Dan dienen zij -zoals afgesproken aan de voorkant- de buy-out of een gedeelte daarvan nogmaals te betalen.

Aanmelden

Nadat je je succesvol hebt aangemeld voor een programma of opdracht krijg je de bevestiging van je aanmelding direct in beeld te zien en ontvang je een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Je binnengekomen aanmelding komt automatisch tussen alle aanmeldingen voor dat specifieke programma bij ons binnen, alvorens deze wordt beoordeeld. Op sommige opdrachten ontvangen wij ontzettend veel reacties, maar zodra een eerste selectie is gemaakt zullen wij je altijd zo snel mogelijk van een reactie voorzien.  Het kan zijn dat we je vragen om meer informatie over jezelf na te sturen of we willen graag nader met je kennismaken. In dat geval nemen we hierover contact met je op. Zorg daarom dat de door jou meegestuurde contactgegevens recent zijn en kloppen.  Ook wanneer je uiteindelijk helaas niet bent geselecteerd voor een opdracht of programma hoor je dit uiteraard van ons per mail. In de meeste gevallen duurt het een aantal dagen tot soms een aantal weken, maar we zorgen uiteindelijk altijd dat je terugkoppeling van ons krijgt over je aanmelding. 

Wanneer je interesse hebt in deelname aan één van de televisieprogramma’s waarvoor Blue Circle Casting de kandidaten verzorgt, kan je je hiervoor aanmelden via de pagina met actuele oproepen. Klik onder de oproep van jouw interesse op de button ‘meld je aan’, log in met jouw persoonlijk profiel of kies ervoor verder te gaan zonder in te loggen (als ‘gast’), laat de gevraagde gegevens achter en verzend je aanmelding. Het is natuurlijk gewoon mogelijk je aan te melden voor een programma zonder een profiel bij ons te hebben, maar als je wel een profiel hebt is het aanmelden nog gemakkelijker. Je gegevens zullen (na inloggen) al grotendeels automatisch worden ingevuld wanneer je op de aanmeld-button klikt.   Ontvang je onze nieuwsbrief en lees je hierin een oproep die je aanspreekt? Dan kun je ook op de button in de e-mail klikken om je aan te melden als kandidaat voor het desbetreffende programma. 

Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van de opnames van één van onze televisieprogramma’s, kan je je hiervoor aanmelden via de pagina met actuele oproepen. Klik onder de oproep van jouw interesse op de button ‘meld je aan’, log in met jouw persoonlijk profiel of kies ervoor verder te gaan zonder in te loggen, laat de gevraagde gegevens achter en verzend je aanmelding.

Ontvang je onze nieuwsbrief en lees je hierin een oproep die je aanspreekt? Dan kun je ook op de button in de e-mail klikken om je aan te melden als publiek.  

Nadat je je succesvol hebt aangemeld ontvang je hiervan altijd direct een bevestiging in je beeldscherm en ontvang je een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Hierna wordt jouw aanmelding verwerkt. De termijn waarbinnen je van ons respons krijgt op je aanmelding, kan per opdracht verschillen. Wij proberen altijd om je hiervan een indicatie te geven, maar over het algemeen duurt het een aantal dagen tot soms een aantal weken. Uiteindelijk zal je altijd een reactie van ons ontvangen op jouw aanmelding. 

Per seizoen/programma kan jij je maar éénmaal aanmelden. Dit is gebaseerd op jouw e-mailadres. Ben je iets vergeten? Stuur ons dan een mailtje en wij zullen het aan jouw aanmelding toevoegen.

Figureren

In optie’ betekent dat wij jouw aanmelding voorleggen aan het regie-team. Zodra zij naar jouw aanmelding hebben gekeken, laten wij jou weten of je definitief bent uitgekozen/geboekt. Wij nemen contact met je op, ook wanneer je niet bent uitgekozen.

Wij communiceren 9 van de 10 keer altijd de globale tijden. Dit zijn de tijden van de volledige draaidag.

Een dag voor opname horen wij de indeling van de draaidag. Wij kunnen je dan pas voorzien van de def. tijd. Soms ben je ook daadwerkelijk de gehele dag nodig. Vandaar dat wij aan iedereen vragen om je beschikbaar te houden op de globale tijden die je hebt gelezen in de oproep.

Nieuwsbrief

Als je bij ons bent ingeschreven met een persoonlijk profiel, kan je onder instellingen bij 'interesses' de optie voor het ontvangen van de nieuwsbrief aanvinken. Zo blijf je als eerste op de hoogte van onze actuele oproepen en opdrachten.

Heb je nog geen profiel en wil je graag de nieuwsbrief ontvangen? Maak dan hier gemakkelijk jouw persoonlijk profiel aan en vink aan dat jij graag de nieuwsbrief wil ontvangen. 

Wanneer je in jouw persoonlijke profiel hebt aangeven onze algemene nieuwsbrief te willen ontvangen ben je als eerste op de hoogte van onze actuele oproepen en opdrachten. Zie je een oproep die jouw interesse heeft? Meld je dan gemakkelijk en snel aan met één klik op de knop.

We zouden het leuk vinden als we je op de hoogte mogen houden van het laatste nieuws en de nieuwste oproepen die wij versturen via onze algemene nieuwsbrief. Mocht je hierin helaas toch geen interesse meer hebben, dan kan je je uiteraard uitschrijven voor de nieuwsbrief. Log in op je persoonlijk profiel en ga naar 'mijn profiel'. Je kan bij ‘interesses’ de optie voor het ontvangen van de nieuwsbrief aan- of uitvinken. Hier vind je de mogelijkheid om het ontvangen van de nieuwsbrief uit te zetten door de button naar links te schuiven. Heb je op een later moment toch weer interesse in het ontvangen van de nieuwsbrief? Geen probleem! Dan zet je de optie gewoon weer aan door de button naar rechts te schuiven.

Opdrachtgevers

Blue Circle Casting helpt graag in de zoektocht naar het juiste gezicht of gezichten. Wij hebben een zeer ruime database en groot netwerk. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Contact

Op onze contactpagina vind je al onze contactgegevens. Wij zijn het makkelijkst bereikbaar op de volgende manieren:

Overig

Mocht je twijfelen of mocht je het idee hebben dat het bericht wat je hebt ontvangen niet van ‘Blue Circle Casting’ afkomstig is? Neem dan a.u.b. contact met ons op. 

Het is mogelijk dat wij handmatig zijn/haar persoonlijk profiel kunnen verwijderen. In het geval van overlijden hebben wij een kopie nodig van de overlijdensakte. 

Ook als professional raden wij aan om een profiel bij ons aan te maken. Hierdoor kunnen wij makkelijker contact met jou opnemen als wij een geschikte opdracht voor je hebben. 

In tegenstelling tot sommige andere castingbureaus kan jij je bij Blue Circle Casting gratis inschrijven. Een profiel aanmaken kan via:

https://bluecirclecasting.nl/inschrijven

Wij vinden het super leuk om met talenten kennis te maken. Maar helaas is dit niet mogelijk. Anders zitten we strak hele dagen kopjes koffie te drinken (wel lekker). ;-)

Wij raden je aan om je bij ons in te schrijven en als er een opdracht is welke goed bij je past, kan het zijn dat wij jou uitnodigen voor een casting of kennismakingsgesprek.

Een profiel kan je hier aanmaken:

https://bluecirclecasting.nl/inschrijven

Dit is voor ons zéér belangrijk. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Wij geloven sterk in het belang van het vertegenwoordigen van diverse talenten en het creëren van gelijke kansen voor iedereen. We streven ernaar om een inclusieve en diverse castingomgeving te bieden, waarbij wij openstaan voor verschillende achtergronden, culturen en identiteiten/genders.

Wij hebben bijvoorbeeld als team een workshop gevolgd bij Women Inc. over 'inclusieve taal'. Daarnaast proberen wij ook altijd met onze opdrachtgevers het gesprek aan te gaan over dit onderwerp. Omdat zij degene zijn die aangeven wat zij zoeken. Dit gaat al steeds beter, maar samen kunnen we dit altijd nog verbeteren.

Wij doen het zeker niet perfect. Dus mocht je iets zijn opgevallen of mocht je iets zien wat je als vervelend ervaart? Of wil je ons voorzien van een advies over dit onderwerp? Laat het ons a.u.b. weten en neem contact met ons op.