Bij heldere hemel

In ‘Bij heldere hemel' wordt de nasleep van de vuurwerkramp in Enschede vanuit perspectieven van meerdere fictieve personages belicht. Hoofdrollen in 'Bij heldere hemel' zijn voor Thomas Acda, Joes Brauers, Peter Blok en Katrien van Beurden.


Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat de ramp zich voltrok. Met de serie wil de EO een bijdrage leveren aan het herdenken en verwerken van dit nationale en lokale trauma en bijdragen aan een nationaal besef van de impact van deze ramp. 


In 'Bij heldere hemel' is te zien hoe een jonge buurtagent (Joes Brauers), een rechercheur (Thomas Acda), de burgemeester (Peter Blok), de baas van de vuurwerkonderneming (Katrien van Beurden) en diverse slachtoffers omgaan met de catastrofale ramp. De regie is in handen van Gouden Kalf-winnaar (‘Rampvlucht’) Lourens Blok.


Gouden Kalveren

De dramaserie is geschreven door Gouden Kalf-winnaar Philip Delmaar en Gouden Kalf-genomineerde Edward Stelder. Bij heldere hemel is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ooggetuigenverslagen van voor, tijdens en na de vuurwerkramp. Bij de ramp vielen 23 doden en meer dan 200 woningen werden verwoest.

Belangrijke informatie (graag goed doorlezen, zo kom je niet voor verrassingen te staan):


  • De standaard (onkosten)vergoedingen kan je teruglezen in het aanmeldformulier, de vergoeding krijg je uiterlijk binnen 15 werkdagen na de draaidag overgemaakt. De vergoedingen zijn incl. reis- en parkeerkosten.
  • Sommige opnames kunnen door o.a. special effects mogelijk als ‘echt’ worden ervaren. Gelieve hier rekening mee te houden bij het aanmelden.
  • Geef je alleen op, als je ook de volledige genoemde dag(en) beschikbaar bent. 
  • Graag jouw mobiele telefoonnummer (app-nummer) opgeven, wij communiceren veel via WhatsApp. 
  • Het is enkel toegestaan om je aan te melden indien je geen strafblad hebt en/of indien er geen strafrechtelijke procedure tegen jou loopt/dreigt te lopen.
  • De productie is in handen van: NL Film.
  • Met regelmaat publiceren wij nieuwe rollen in het aanmeldformulier.


Rollen

Er zijn op dit moment geen rollen beschikbaar.