Misdaadcollege

Op welke manier kwam de zaak van de insulinemoorden aan het licht? En welke technische middelen waren nodig om de beruchte ‘Seriesteker’ op te pakken? 

 

In het televisieprogramma ‘Misdaadcollege’ van Omroep WNL vertellen politie en justitie voor één keer hoe ze vier geruchtmakende misdaadzaken wisten op te lossen. Door intensief speurwerk en soms door ogenschijnlijk stom toeval werden de daders in de kraag gevat.

 

Onder leiding van Rick Nieman geven de onderzoeksleiders van de politie, de Officier(en) van Justitie en andere directbetrokkenen openheid van zaken. Het publiek in de zaal heeft daarbij de mogelijkheid om vragen stellen over het verloop van het onderzoek.

 

De zaken die behandeld worden in ‘Misdaadcollege’ zijn: de Seriesteker die Egmond en omstreken maanden in zijn greep hield; de Insulinemoorden, waarbij een verzorgende in verpleeghuizen in de regio van Rotterdam onnodig insuline toediende aan oudere patiënten; en Kinderuitbuiting in Amsterdam, waarbij Oost-Europese-kinderen gedwongen werden om te zakkenrollen.

 

Heeft u een van deze zaken met speciale aandacht gevolgd? Wilt u graag een vraag stellen aan een van de directbetrokkenen of heeft u simpelweg een grote interesse in misdaadzaken? Meld u dan snel aan om aanwezig te zijn bij de opnames van ‘Misdaadcollege’ in de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem. De zaken die behandeld worden zijn:

7 mei: Insulinemoorden

8 mei: Kinderuitbuiting

9 mei: Seriesteker

10 mei: Nederlandse Bonnie & Clyde

LET OP: De data worden i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus binnenkort definitief bepaalt, u ontvangt hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Na uw aanmelding krijgt u van ons zo spoedig mogelijk een reactie. NB: uw aanmelding is nog géén garantie op kaarten voor de opnames.  

 

Handig om te weten:

  • De opnames zijn ‘s avonds in Arnhem, u moet uiterlijk 19.00 uur aanwezig zijn. Houd u rekening met de reistijd!
  • Per avond wordt één specifieke zaak behandeld. Let bij uw aanmelding goed op dat u zich voor de juiste zaak aanmeldt.
  • Minimumleeftijd is 18 jaar oud.
  • Jassen en grote tassen zijn niet toegestaan in de studio. Er is een garderobe.
  • Het is vrij koud in de Koepelgevangenis. Trek aub warme (onder)kleding aan.
  • Het is niet toegestaan om foto's en/of video's te maken tijdens de opnames.
  • Bij de locatie is gratis parkeergelegenheid. 
  • De studio bevat enkel zitplaatsen.