Levenslang met Dwang?

Wil jij de strijd met je dwangstoornis aan? 

Word jij dagelijks belemmerd door een dwangstoornis (OCD) en wil je dat het niet langer je leven bepaalt? In een mogelijk nieuwe serie van het KRO-NCRV programma Levenslang met Dwang gaat een groep van zes personen de strijd aan met hun dwangstoornis.

Onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde therapeuten zul je tijdens een bijzondere trip in Nederland dagelijks intensief door middel van exposure-therapie kunnen werken aan je dwang. 

 

Een aantal voorbeelden van een dwangstoornis:

  • Smetvrees: het constant wassen en schoonmaken van handen of bepaalde voorwerpen of het vermijden van alles wat vies kan zijn. Dit bijv. uit angst om besmet te raken of iemand anders te besmetten. 
  • Controledwang: het herhaaldelijk controleren of iets veilig is, bijv. de sloten, stopcontacten, het gas. 
  • Ordedwang: alles moet constant geordend en netjes zijn, niets mag anders staan of afwijken. Alles moet altijd op de eigen manier. 
  • Verzameldwang: alles verzamelen uit angst om iets kwijt te raken, of iets te missen wat later nog nodig kan zijn, of uit angst dat er anders een ramp gebeurt. 
  • Dwanggedachten: constant gedachten hebben iets te moeten doen om iets vervelends te voorkomen. Of bijv. gewelddadige gedachten hebben over iets of iemand terwijl je dat helemaal niet wilt. 

Heb jij een dwangstoornis en wil jij je de strijd hiermee aangaan? Geef je dan op voor een eventueel volgend seizoen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer en/of het programma terugkeert.


Wij realiseren ons dat het een grote stap is om jezelf aan te melden. Mocht je eerst jouw vragen willen stellen aan het productieteam van No Pictures Please (Fremantle)? Dat kan! Mail dan voor vrijblijvend contact naar: levenslangmetdwang@fremantle.com.