Meest gestelde vragen

 

1. Wie kan zich inschrijven bij Blue Circle Casting

Iedereen die interesse heeft in de media voor de schermen kan zich bij ons inschrijven. Wij zoeken en boeken onder andere: kandidaten, figuranten, publiek, acteurs, presentatoren, modellen, dansers, zangers, stemacteurs/voice-overs en influencers. Ben je jonger dan 16 jaar oud? Vraag dan altijd jouw ouder(s)/voogd voor toestemming.

2. Hoe meld ik mij aan als kandidaat voor een oproep?

Wanneer je interesse hebt in deelname aan één van de televisieprogramma’s waarvoor Blue Circle Casting de kandidaten verzorgt, kan je je hiervoor aanmelden via de pagina met ‘actuele oproepen’. Klik onder de oproep van jouw interesse op de button ‘meld je aan’, log in met jouw persoonlijk profiel of kies ervoor verder te gaan zonder in te loggen, laat de gevraagde gegevens achter en verzend je aanmelding. Het is natuurlijk gewoon mogelijk je aan te melden voor een programma zonder een profiel bij ons te hebben, maar als je wel een profiel hebt is het aanmelden nog gemakkelijker. Je gegevens zullen (na inloggen) al grotendeels automatisch worden ingevuld wanneer je op de aanmeld-button klikt. Ontvang je onze nieuwsbrief en lees je hierin een oproep die je aanspreekt? Dan kun je ook op de button in de e-mail klikken om je aan te melden als kandidaat voor het desbetreffende programma.

3. Waar vind ik de actuele oproepen en opdrachten van Blue Circle Casting?

Op onze website zijn de actuele oproepen overzichtelijk terug te vinden onder het kopje ‘actuele oproepen’ (hyperlink). Daarnaast maken wij gebruik van onze social media-kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter waarop we dagelijks nieuwe oproepen plaatsen.

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van onze actuele oproepen en nieuwste opdrachten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door hier een gratis profiel bij ons aan te maken.

Of vink in jouw persoonlijke profiel (na inloggen) de nieuwsbrief-functie op 'aan'.

4. Ik heb mij aangemeld voor een programma of opdracht. Wat kan ik nu verwachten?

Nadat je je succesvol hebt aangemeld voor een programma of opdracht krijg je de bevestiging van je aanmelding direct in beeld te zien én ontvang je een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Je binnengekomen aanmelding komt automatisch tussen alle aanmeldingen voor dat specifieke programma bij ons binnen, alvorens deze wordt beoordeeld. Op sommige opdrachten ontvangen wij ontzettend veel reacties, maar zodra een eerste selectie is gemaakt zullen wij je altijd zo snel mogelijk van een reactie voorzien. Het kan zijn dat we je vragen om meer informatie over jezelf na te sturen of we willen graag nader met je kennismaken. In dat geval nemen we hierover contact met je op. Zorg daarom dat de door jou meegestuurde contactgegevens recent zijn en kloppen. Ook wanneer je uiteindelijk helaas niet bent geselecteerd voor een opdracht of programma hoor je dit uiteraard van ons per mail. In de meeste gevallen duurt het een aantal dagen tot soms een aantal weken, maar we zorgen uiteindelijk altijd dat je terugkoppeling van ons krijgt over je aanmelding.

5. Ik kom via de site van een zender/omroep terecht op deze site. Hoe kan dat?

In opdracht van verschillende zenders en omroepen produceren wij diverse programma's. Blue Circle Casting is onderdeel van één van de grootste televisieproducenten van Nederland, FremantleMedia Netherlands.

Zij bestaan uit:
Blue Circle
No Pictures Please
Fiction Valley

Blue Circle Casting is de afdeling die alle aanmeldingen van bovengenoemde verzamelen t.b.v. de verschillende programma's.

6. Hoelang duurt het voordat ik iets hoor, nadat ik mij heb aangemeld?

Nadat je je succesvol hebt aangemeld ontvang je hiervan altijd direct een bevestiging in je beeldscherm en ontvang je een bevestiging van je aanmelding in je mailbox. Hierna wordt jouw aanmelding verwerkt. De termijn waarbinnen je van ons respons krijgt op je aanmelding, kan per opdracht verschillen. Wij proberen altijd om je hiervan een indicatie te geven, maar over het algemeen duurt het een aantal dagen tot soms een aantal weken. Uiteindelijk zal je altijd een reactie van ons ontvangen op jouw aanmelding.